2008-09-28 11:06:07• hírek • Szatmar.ro

Talmácsi harmadik lett Japánban

 

Csuklótörésével is küszködve Talmácsi Gábor a harmadik helyen zárta a Japán Nagydíjat.

A magyar világbajnok még az előző, indianapolisi verseny egyik edzésén bukott nagyot és törte el a csuklóját, ezért a hét folyamán még az sem volt teljesen biztos, hogy indulhat-e egyáltalán a Japán Nagydíjon. A szombati időmérőn elért ötödik hely ennek tükrében kifejezetten jó eredménynek számít.

 

A rajt remekül sikerült Talmácsi számára, mert az első kanyarban már három helyet előrelépve a második pozícióban fordulhatott, sőt kevéssel később az élre is állt. Mögötte Terol és Bradl következett, di Meglio ekkor az ötödik helyen versenyzett.

Talma első helye nem volt hosszú életű, de di Meglióval és Bradl-el együtt alkotott trójuk folyamatosan elszakadt a mezőny többi tagjától, miközben előbb Espargaro bukott nagyot, majd Iannone és Rabat ütközött egymásnak.

Öt körrel a vége előtt Bradl robbantott, előbb megelőzte Talmácsit, majd di Megliót és az élre állt. Az utolsó körben fej-fej mellett haladt a három versenyző, de a sorrend már nem változott. Ezzel Bradl megszerezte idei második futamgyőzelmét és az összetett versenyben Talmácsi elé került.

Talmácsi Gábor a futam után „fájdalmas versenynek”nevezte a Japán Ngydíjat és megköszönte csapata orvosainak, hogy egyáltalán indulhatott a viadalon.

Eredmény:

  1. Stefan Bradl
  2. Mike di Meglio
  3. Talmácsi Gábor
  4. Joan Olive
  5. Nicolas Terol
  6. Sandro Cortese

Összetett pontverseny:

1. di Meglio 212 pont
2. Corsi 176
3. Bradl 167
4. Talmácsi 165

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: